main logo
267

Sinteza săptămânii: 494,9 milioane de lei, încasați de Serviciul Vamal

Pe parcursul săptămânii trecute, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 494,9 milioane lei, fiind perfectate per total 11.324 de declarații vamale.

Sinteza săptămânii: 494,9 milioane de lei, încasați de Serviciul VamalSinteza săptămânii: 494,9 milioane de lei, încasați de Serviciul Vamal

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada 26 noiembrie - 2 decembrie au fost relevate 118 încălcări ale legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun, transmite Știri.md

Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 55 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 262.435 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 77.890 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 16.930 și respectiv, 12.198 de traversări.

Serviciul Vamal amintește despre faptul că, începând cu data de 5 noiembrie, este închis postul vamal temporar de la „Palanca”.

De asemenea, începând cu data de 28 noiembrie, călătorii pot opta și pentru postul „Unguri”, deschis pentru mijloacele de transport de pasageri și mărfuri, cu masa maximă autorizată de până la 3,5 tone.

Menționăm că Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării