main logo
4576

Sinteza CNA: Vameși cercetați, șefi ai ARM reținuți și un bărbat extrădat

Centrul Național Anticorupție (CNA) a întreprins pe parcursul săptămânii trecute mai multe activități privind combaterea corupției, printre care percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău, care s-au soldat cu reținerea a trei inspectori vamali și cercetarea a patru vameși într-o schemă de corupție.

Sinteza CNA: Mai mulți vameși cercetați și doi șefi ai ARM reținuțiFoto: știri.md

De asemenea, angajatul unei Primării și un instructor auto din sudul țării au fost reținuți pentru trafic de influență la eliberarea permiselor de conducere, iar doi șefi din cadrul Agenției Rezerve Materiale au fost reținuți pentru trucarea achizițiilor publice, soldate cu prejudicierea bugetului de stat în proporții deosebit de mari, transmite Știri.md.

Săptămâna trecută, un consilier de probațiune din Bălți a fost reținut pentru extorcarea a 4.000 de lei de la un localnic. Totodată, un bărbat anunțat în căutare, învinuit de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în cauza „Banca de Economii”, a fost reținut la punctul de trecere a frontierei de stat Tudora-Starokazache, după ce organele de drept din Ucraina l-au extrădat.

Actualmente, nouă persoane arestate în dosarele pornite de CNA sunt plasate în penitenciare. Săptămâna trecută, ofițerii de urmărire penală au pornit șapte cauze penale pe fapte de corupție, iar alte 13 cauze penale au fost soluționate.

În perioada menționată, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a emis ordonanțe de sechestru pe bunuri în valoare de peste 5,5 milioane de lei. Printre acestea se numără două conturi bancare, trei încăperi locative, șapte mijloace de transport, două terenuri agricole și două pentru construcție.

„Acestea au fost indisponibilizate într-un caz de escrocherie, trafic de ființe umane, trecerea ilegală a frontierei de stat, spălare de bani. A fost emis un ordin de înghețare a două conturi bancare în valoare de peste 1,3 milioane de lei și 3.400 de euro. Totodată, 1,9 milioane de lei au fost preluați în administrare de Agenție”, comunică CNA.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării