main logo
2070

Sinteza CNA: Percheziții, sentințe de condamnare și bunuri sechestrate

Centrul Național Anticorupție (CNA) a efectuat, pe parcursul săptămânii trecute, percheziții la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și la patru operatori de transport. Totodată, au fost emise două sentințe de condamnare în dosarele pornite de CNA, iar bunuri în valoare de 1,5 milioane de lei au fost sechestrate.

Sinteza CNA: Percheziții, sentințe de condamnare și bunuri sechestrateFoto: Imagine simbol

La începutul săptămânii, ofițerii CNA au desfășurat 15 percheziții la Ialoveni și la Chișinău la patru operatori, bănuiți de transportarea ilicită a articolelor de tutungerie și altor mărfuri prin eludarea procedurilor vamale, transmite Știri.md.

Ulterior, miercuri, trei funcționari ai ANSA din Soroca au fost percheziționați într-un dosar de corupere pasivă pentru încasarea plăților ilegale de la un agent economic. 

Tot săptămâna trecută, două femei au fost condamnate în dosarele pornite de CNA. În primul caz, o cetățeană a Ucrainei a fost condamnată la patru ani de închisoare și amendată cu 200.000 de lei, fiind găsită vinovată de coruperea unei persoane publice cu 20.000 de dolari – dosar inițiat în baza unui denunț. 

În cel de-al doilea caz, o tânără a fost sancționată cu amendă penală în mărime de 175.000 de lei în dosarul numit generic „certificatele COVID-19”. 

Actualmente, trei persoane arestate în dosarele pornite de CNA sunt plasate în penitenciare și cinci persoane se află în arest la domiciliu. 

CNA mai informează că, săptămâna trecută, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a sechestrat bunuri în valoare de peste 1,5 milioane de lei. Printre acestea se numără două încăperi locative și numerar, indisponibilizate într-un caz de abuz de serviciu. Totodată, alte bunuri, sechestrate anterior, în valoare de 2,2 milioane de lei, au fost confirmate prin încheieri judecătorești și a fost emis un ordin de înghețare pe o încăpere locativă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării