main logo
1674

Sinteza CNA: Percheziții în dosare de corupție și bunuri sechestrate

Centrul Național Anticorupție (CNA) a efectuat săptămâna trecută mai multe acțiuni pe componenta de combatere a corupției.

Sinteza CNA: Percheziții în dosare de corupție și bunuri sechestrateFoto: Facebook/CNA

Astfel, luni, ofițerii CNA au descins cu percheziții în biroul de serviciu al arhitectul-șef al raionului Căușeni, cercetat într-un dosar de corupere pasivă. Acesta ar fi pretins sistematic remunerații ilegale, transmite Știri.md.

Joi, au fost efectuate percheziții la doi angajați ai Dispensarului municipal dermato-venerologic din Chișinău, fiind bănuiți de eliberarea fișelor medicale personale fără prezența pacientului. 

Totodată, un bărbat a fost amendat cu 70.000 de lei într-un dosar de trafic de influență, pornit de către CNA în august 2021. 

De menționat că, pe parcursul săptămânii trecute, ofițerii de urmărire penală au pornit șapte cauze penale. Cinci persoane au fost arestate și plasate în penitenciare.

De asemenea, în perioada vizată, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a sechestrat bunuri în valoare de circa 1,5 milioane de lei. Printre acestea se numără două construcții locative și două terenuri pentru construcție, indisponibilizate într-un caz de corupere pasivă. Alte 95.000 de lei, aplicate anterior pe un mijloc de transport, au fost confirmate prin încheieri judecătorești. 

Mai mult, ARBI a emis un ordin de înghețare pe un cont bancar cu circa 25.000 de euro.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării