main logo
405

Sintagmele discriminatorii handicapați și handicapate vor fi excluse din Constituția Republicii Moldova

Avizul Guvernului asupra proiectului de lege pentru modificarea articolului 50 și a articolului 51 din Constituția Republicii Moldova va fi publicat în numărul de mâine al Monitorului Oficial.

Sintagmele discriminatorii vor fi excluse din Constituția R. MoldovaSintagmele discriminatorii vor fi excluse din Constituția R. Moldova

În urma modificărilor efectuate în legea supremă, sintagmele „handicapați” şi „handicapate” vor fi substituite cu termenul „persoane cu dizabilități”, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Prin aceste modificări, prevederile Constituției Republicii Moldova vor fi ajustate la legislația internațională și națională care a fost deja modernizată. Acesta este un angajament asumat prin ratificarea Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi a Legii privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi, adoptată în martie 2012.

Anterior, în scopul ajustării legislației naționale la prevederile Convenției ONU au fost aprobate modificări și completări la acte normative din diferite domenii, fiind eliminată terminologia discriminatorie.

Pentru a deveni lege, proiectul de lege pentru modificarea articolului 50 și a articolului 51 din Constituția Republicii Moldova trebuie să fie adoptat de Parlament.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării