215
0
Sinistrații din blocul prăbușit la Otaci vor primi 7 milioane de lei
215
0

Ministerul Finanțelor va aloca, din fondul de rezervă al Guvernului, bugetului local al orașului Otaci, raionul Ocnița, mijloace financiare în sumă de 6.889.167 lei pentru despăgubirea valorii locuințelor sinistraților din Otaci.

O hotărâre în acest sens a fost luată astăzi, 21 august, de către Guvern, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Pentru alocarea mijloacelor financiare stipulate în proiectul actului normativ a fost prezentat Raportul de evaluare a proprietăţilor imobiliare din blocul locativ respectiv, elaborat de către Agenţia Servicii Publice, Departamentul Cadastru.

Este vorba de cel de-al doilea bloc din Otaci, învecinat cu blocul demolat, în care la 19 iunie s-a prăbușit scara blocului de locuit. În urma Raportului de expertiză tehnică s-a constatat că terenul de fundare, pereții și acoperișul clădirii nu sunt satisfăcătoare, concluzionând că exploatarea clădirii în starea actuală nu se recomandă.

De asemenea, familiile sinistrate în urma prăbuşirii blocului de locuit din oraşul Otaci vor primi produse alimentare în valoare de circa 134 mii de lei din partea Agenţiei Rezerve Materiale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Citește și
article image
Otaci: Încă 35 de familii vor primi bani să-și cumpere...
0
262
article image
Locatarii celui de-al doilea bloc de la Otaci au fost...
0
376
article image
Câți bani s-au cheltuit pentru demolarea blocului avariat...
0
323
article image
Sandu explică când sinistrații de la Otaci vor primi ajutor
0
336