main logo
19863

Singurele 9 regiuni din R. Moldova fără cazuri oficiale de coronavirus

În R. Moldova, până astăzi dimineață, 3 aprilie, au fost confirmate 505 cazuri de infecție cu COVID-19.

Singurele 9 regiuni din R. Moldova fără cazuri oficiale de coronavirusFoto: știri.md

Cu toate că, în majoritatea raioanelor din țară au fost raportate cazuri de coronavirus, sunt și regiuni unde nu a fost niciun caz de infecție cu noul virus, transmite Știri.md.

Potrivit datelor oferite de autorități, este vorba de 9 orașe: Dondușeni, Drochia, Ocnița, Glodeni, Rezina, Ungheni, Șoldănești, Comrat și Ceadâr-Lunga.

Menționăm că regiunile unde au fost confirmate persoane cu transmitere locală cu COVID-19 sunt: Chişinău, Hânceşti, Soroca, Ialoveni, Ştefan Vodă, Căuşeni, Cahul, Sângerei, Edineț, Criuleni, Anenii Noi, Cantemir, Nisporeni, Leova, Orhei, Taraclia, Strășeni, Bălți, Râșcani și stânga Nistrului.

Precizăm că din numărul total de cazuri confirmate, 75 sunt de import din țări precum Italia, Franța, Elveția, Rusia, Ucraina, Marea Britanie, România, Cehia, Germania, Bulgaria, Belarus, Austria, iar 348 sunt cu transmitere locală.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 6 decese din cauza COVID-19, iar 25 de pacienți s-au tratat de noul coronavirus.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării