main logo
458

Simulare de proporţi la Nisporeni. Salvatorii, testați cum ar face faţă unui cutremur

Pe parcursul zilei de ieri, 19 aprilie, în raionul Nisporeni au fost desfășurate aplicații la protecția civilă.

Un cutremur de  proporții, simulat la Nisporeni

Astfel, au avut loc mai multe exerciții practice fiind derulat scenariul unui seism de proporții, transmite Știri.md.

În urma cutremurului improvizat, formațiunile protecției civile, dar și reprezentanți ai mai multor instituții au fost testați la capitolul reacționarea corectă în caz de situații de risc, dar și acționarea eficientă în caz de situații excepționale. 

Aici responsabilii au fost antrenați în mai multe situații cum ar fi: evacuarea copiilor și personalului din grădinițe, salvarea elevilor din gimnaziu, acordarea primului ajutor medical, dar și scoaterea sinistraților de sub ruini. 

Pompierii și salvatorii au simulat accidente de circulație, unde a fost nevoie de descarcerare, dar și stingere de incendii cu implicarea civililor. 

Pentru ca acțiunile să fie unele eficiente, toată desfășurarea aplicațiilor a avut loc sub ochii a circa 130 de copii a instituțiilor de învățământ, dar și a localnicilor raionului. 

Mai mult, aceștia au monitorizat acțiunile de intervenție a echipelor de salvare, dar și a formațiunilor protecției civile raionale implicate în exercițiu. 

Scopul aplicațiilor la protecția civilă desfășurate în raionul Nisporeni a fost de a verifica starea de pregătire a responsabililor, dar și monitorizarea activității comisiei pentru situații excepționale raionale. 

Astfel de exerciții au loc în fiecare raion odată la cinci ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării