main logo
470

Silvia Radu: Capitala va fi împânzită de diverse specii de flori şi copaci

Capitala va fi împânzită de diverse specii de flori şi copaci. Declaraţia a fost făcută de primarul interimar Silvia Radu, în cadrul emisiunii Replica de la Prime.

Radu: Capitala va fi împânzită de diverse specii de flori şi copaciRadu: Capitala va fi împânzită de diverse specii de flori şi copaci

Edilul a menţionat că în bugetul municipal sunt suficienţi bani pentru a înverzi oraşul şi spune că îşi doreşte ca în Chişinău să existe un festival al florilor, notează Prime.md

"Când am început să revăd bugetele întreprinderilor municipale, am descoperit la Spaţii Verzi un buget foarte interesant. Sunt în jur de 6 milioane de lei pentru întreţinerea florilor, pe lângă faptul că mai sunt şi bani pentru trandafiri în jur de 1 milion 700 de mii de lei. Am crezut eu că ne permitem să facem oraşul nostru frumos, european", a declarat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Silvia Radu a atras mai multe critici la adresa sa, după ce, acum câteva zile, a amenajat în Scuarul Catedralei Mitropolitane un covor imens din flori. În cadrul talk-showului de la Prime, edilul le-a dat replică cârcotaşilor care au declarat că cele 1,8 milioane de lei cheltuiţi pentru flori puteau fi folosiţi în altă parte. 

"Această bulversare din spaţiul public este provocată de politicieni şi în mod special de oponenţi. Deoarece i-a durut faptul că iniţiativă de rang şi nivel european nu a fost implementată de ei. În anii precedenţi la fel erau milioane de lei pentru flori şi nu le-am văzut niciodată în Chişinău", a menționat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Covorul de flori din Scuarul Catedralei măsoară 45 de metri pătrați şi este creat din 200 de mii de viole. Autorităţile municipale şi-au propus, astfel, să promoveze tradiţiile şi să atragă mai mulţi turişti. Aranjamentul poate fi admirat până în data de 17 aprilie, după care florile vor fi plantate în parcurile din oraş.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării