main logo
848

Silvia Radu a participat la proiectul Verde.md de plantare a copacilor în Capitală

Proiectul Verde.md a sărbătorit Ziua Internațională a Pământului, organizând plantarea copacilor în două parcuri principale din Chișinău: Valea Trandafirilor și Dendrariu. În total, au fost sădiți peste 50 de puieți.

Astfel, în parcul Valea Trandafirilor au apărut 38 arțari, pini, frasini și tei tineri, iar la Dendrariu - alți 26 de arbori.

La plantare au participat băieții de la “BarBar”, participanții comunității online “Orașul fără rutiere”, dar și voluntari, care au venit să ajute la plantat copaci. În total, 60 de persoane au participat la activitate.

Oaspeții speciali au fost primarul în execuție, Silvia Radu, și familia sa, care au sădit 3 copaci în parcul Valea Trandafirilor.

Pe pagina sa de pe Facebook, d-na Radu a postat niște poze de la plantare, cu un apel de a  face orașul nostru mai frumos și mai verde.

Reamintim că plantarea de azi este dedicată Zilei Internaționale a Pământului, sărbătorită în fiecare an, în 50 de țări. Este ziua, când fiecare dintre noi ar trebui să se gândească la relația dintre om și ecosistem.

În mod tradițional, de Ziua Pământului, o atenție deosebită se acordă problemelor ecologice, cum ar fi: efectul de seră, poluarea aerului, a solului și a apelor, defrișarea pădurilor. 

Acesta este motivul principal, pentru care în întreaga lume se desfășoară diverse activități, menite să sensibilizeze conștiința publică apropo de vulnerabilitatea mediului înconjurător.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării