main logo
1118

Și-au creat singuri locul perfect pentru a bea o cafea de dimineață

Își doreau să-și petreacă diminețile într-un loc deosebit, în care să poată bea o cafea cu aromă de pace și liniște. Și-au adunat visele pe o foaie, au gândit un concept și au deschis un local în care savoarea și deliciile stau în capul mesei.

Și-au creat singuri locul perfect pentru a bea o cafea de dimineață

Este vorba despre un cuplu de moldoveni din orașul Călărași care prin pasiune și dăruire au reușit să demonstreze că nimic nu e prea greu atunci când mergi consecvent spre scopul propus, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„Soțul meu este originar de la Călărași, iar lipsa unui locușor în acest oraș unde să îți servești cafeaua cu ceva proaspăt și gustos ne-a motivat să creăm noi un colț de plăcere pentru locuitorii acestui oraș. 

Numele de “La Gura Cuptorului” a venit de la însăși modalitatea de servire a clienților. Toate produsele noastre se scot din cuptorul plasat la vederea clienților și se deservesc direct din gura cuptorului”, povestește Alina Stăvilă, creierul și inima acestui local.


Femeia spune că atâta timp cât angajații vin zi de zi binedispuși la locul de lucru, iubesc ceea ce fac și oferă și clientului aceasta atmosfera, nu are cum să nu iubească ceea ce face:

„Mai ales când primești mulțumirile clienților și vezi plăcerea pe chipul lor - rețeta oricărui succes este sa iubești ceea ce faci, sa acționezi cu dăruire, sa mergi spre rezultat întru satisfacția sufletului. Dacă depui suflet starea materiale vine de la sine”.


Totuși, adevărata uimire a venit odată cu pașii neașteptați pe care i-au făcut antreprenorii. Ei au decis să înceapă schimbarea începând cu propriul exemplu și au spus adio pungilor din plastic. 

„Chiar dacă pungile biodegradabile sunt de 10 ori mai scumpe decât cele din plastic, această schimbare a adus reacții diferite din partea clienților. 

Totuși, în rezultat mulți dintre clienți nu mai vor suplimentar aceasta pungă, se limitează la cea din hârtie. Dacă anterior fiecare dorea o pungă din plastic pentru a pune în ea punga din hartie, acum la o pungă biodegradabilă se gândește de două ori mai mult, micșorându-se cu mult, astfel, utilizarea materialului de unica folosință. 

Pe lângă excluderea pungilor din plastic, ne-am propus să ne educăm clienții să folosească cât mai puțin materiale de unică folosință”, explică Alina Stăvilă.


Oamenii de afaceri nu se opresc aici. Spun că au planuri mari de viitor, iar printre priorități se numără separarea gunoiului, acțiune care va fi realizată cât mai curând posibil, fiind însoțită și de alte măsuri de protecție a mediului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării