main logo
1253

Și-a bătut soția și a spart geamul unei ambulanțe. Un bărbat, reținut

Un bărbat a fost reținut după ce a spart cu capul fereastra unei ambulanțe, care a venit să acorde asistență medicală soției sale pe care a bătut-o.

Și-a bătut soția și a spart geamul unei ambulanțe. Un bărbat, reținutImagine simbol

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, cazul a avut loc pe data de 13 octombrie, când a fost solicitată intervenția pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei tinere de 28 de ani, din motiv că a fost agresată, transmite Știri.md.

Astfel, echipa de asistență medicală urgentă din cadrul SAMU Ciocana a ajuns în șapte minute la adresa indicată, unde a depistat tânăra agresată în stradă de către soț. Aceasta a spus că a fost lovită cu pumnii și picioarele. În timpul acordării asistenței medicale, soțul pacientei, refuzând transportarea acesteia la spital, a dat dovadă de un comportament neadecvat, devenind agresiv și spărgând cu capul fereastra laterală a ambulanței.

În acest sens, echipa de asistență medicală urgentă a solicitat ajutorul Poliției, care a sosit și a reținut agresorul, iar organele de drept urmează să stabilească toate circumstanțele incidentului.

Pacienta în stare gravă a fost preluată de către o altă echipă de asistență medicală urgentă și transportată la IMSP IMU și internată cu „politraumatism, traumă cranio-cerebrală, comoție cerebrală, fractură multiplă de coaste, contuzia țesuturilor moi ale abdomenului, membrelor superioare și inferioare.

„IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească condamnă orice fel de acțiuni care expun membrii echipelor AMU la riscuri în timpul deservirii solicitărilor. Vă comunicăm că în perioada ianuarie-octombrie 2024 au fost înregistrate peste 170 de cazuri de agresiuni ale echipelor AMU, dintre care 144 verbale și 26 fizice. În acest sens, IMSP CNAMUP condamnă orice act de agresiune și violență asupra echipelor de asistență medicală urgentă, care sunt la datorie nonstop și îndeplinesc în situații dificile munca, activând cu profesionalism, devotament, empatie față de pacienți cu pericol iminent pentru sănătatea acestora, salvându-le viața”, se arată în mesajul CNAMUP.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării