main logo
2105

Sfaturile unui academician din Moldova pentru a trece mai ușor peste carantină

În Republica Moldova au fost confirmate 66 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Astfel, oamenii sunt îndemnați de autorități să se autoizoleze la domiciliu.

Sfaturile unui academician pentru a trece mai ușor peste carantinăFoto: Ziarul de Cluj

Academicianul Stanislav Gropa a menționat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă că este foarte importat ca în această perioadă oamenii să fie responsabili, transmite Știri.md.

"Este important de a avea o activitate fizică dozată, o alimentație corectă, bogată în legume, fructe, proteine", a subliniat Stanislav Gropa.

Mai mult, academicianul a oferit și o serie de sfaturi și recomandări pentru a trece mai ușor peste carantină: 

„Vom analiza statisticile și vom zice că 10% din cei care fac coronavirus decedează, în felul acesta este evident că se poate de protejat, iar protejarea depinde integral de starea organismului. Este bine cunoscut faptul că pacienții cu patologie coronariană, cu patologie cerebro-vasculară, cu crize epileptice, cu patologie parkinsoniană ș.a.m.d. vorbesc despre bolile neurologice, au un risc mai mare de a face coronavirus acut. 

Pe de altă parte, ce este necesar? În afară de igienă, este foarte important de a avea un somn bun, este foarte important de a avea o activitate fizică dozată, de a avea o alimentare corectă, bogată în legume, fructe, proteine care ne-ar permite până la urmă să avem o situație benefică. 

Este necesar, specialiștii, iată, de peste hotare recomandă insistent de a practica meditația, este foarte important de a avea comunicare, dar comunicarea de efectuat prin telefon, de a comunica cu apropiații, de a ne îmbărbăta, de a fi umăr la umăr, dar la distanță, de a transmite acele strategii pozitive de protecție ca cei apropiați să le cunoască, până la urmă, de a avea o încredere în ziua de viitor, dar nu oarbă, ci bazată pe o poziție și un comportament serios,” a explicat Stanislav Gropa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării