main logo
870

Sezonul de schi este deschis și în Moldova. Cum arată pârtia

Sezonul de schi a început și în Moldova. După ninsorile abundente și ulterioara pregătire a pistelor, sute de amatori de schi s-au aventurat pe pistă.

Sezonul de schi este deschis și în Moldova. Cum arată pârtiaSezonul de schi este deschis și în Moldova. Cum arată pârtia

Alexandru și Marin sunt amatori de schi. Unul din ei are experiență la schiat, iar celălalt mult timp nu a putut să aleagă o destinație potrivită peste hotarele țării, dar aflând că și în Moldova se poate schia, a decis să se alăture armatei de schiori, transmite Știri.md cu referire la tvc.md

Ideea de a face o astfel de pistă i-a venit lui Nicolae atunci când schia peste hotare. A fost foarte intrigat de această idee. Pista e ieșit foarte bună, dar din spusele lui Nicolai, mai este mult de lucru. Este nevoie de un excavator, mai multe echipamente și de un tun de zăpadă.

Acum, în rol de excavator este o mașină, cu ajutorul ei toți schiorii sunt ridicați în sus, de la poalele dealului spre vârf. Acest lucru este neobișnuit, în schimb mai rapid și călduros față de stațiunile mari. Ba chiar și mai ieftin. În general, popularitatea schiului local este în creștere. Dacă la început pistele erau vizitate numai în zilele de odihnă, acum și pe parcursul săptămânii.

3 kilometri de traseu includ zona albastră - pentru începători și roșu - este pentru cei mai experimentați și un segment "negru" foarte mic - pentru iubitorii de schi extrem, pe care nu toată lumea îl poate parcurge pe propriile picioarele.

Pârtia va fi deschisă atât timp, cât va fi zăpadă și temperaturi scăzute. Astfel, cât timp schiorii din Moldova pot învăța tehnica schiului - depinde de vreme. Prognozele sunt încă acceptabile, iar traseele sunt pline de zăpadă. Prin urmare, există speranța că sezonul va dura mai mult decât anul trecut.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării