main logo
746

Sezonul de încălzire e în toi: Câteva reguli care trebuie respectate

Grădinițele, școlile, spitalele, dar și câteva zeci de blocuri locative din Chișinău au fost deja conectate la agentul termic.

Sezonul de încălzire e în toi: Câteva reguli care trebuie respectateSezonul de încălzire e în toi: Câteva reguli care trebuie respectate

Săptămâna aceasta, meteorologii au transmis că temperaturile vor scădea brusc și vor ajunge până la 4 grade pe timp de noapte. Noi am aflat ce pași trebuie urmați până se dă start sezonului de încălzire, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

S-a dat start sezonului de încălzire, iar consumatorii care sunt conectați la sistemul centralizat, pot solicita oricând să fie conectați la căldură.

Toți locatarii blocului iau o decizie, iar gestionarul transmite cererea către Termoelectrica. Tot el poate schimba temperatura în funcție de necesități.

Totuși, cea mai nouă opțiune de la Termoelectrica - încălzirea centralizată autonomă, ne permite, pentru un preț ce pornește de la 7.000 de lei, să decidem singuri când vrem să o pornim sau închidem și totuși, să nu deținem utilaje de gaz în apartament.

Înainte de sezonul de încălzire, gestionarul blocului trebuie să facă mai multe verificări, acestea, însă nu vă vizează. E altfel situația când vine vorba de sistemul de distribuție de gaz direct în apartament. Trebuie să respectați contractul pe care l-ați semnat și să faceți verificările necesare la sistem.

Tot conform contractului, locatarii sunt obligați să deschisă ușa de fiecare dată când angajații Chișinău-Gaz vin să verifice datele contorul, dar și modul în care sunt respectate regulile de siguranță. În ecoul ultimelor întâmplări, locatarii își pot instala în casă un sistem de securitate suplimentar pentru centralele pe gaz.

Siguranța este cea mai importantă, iar dacă vreți o iarnă caldă, la propriu și la figurat, asigurați-vă că treceți toate etapele necesare înainte să spuneți: start! sezonului de iarnă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării