main logo
1252

Serviciul Vamal și IGPF consolidează cooperarea interinstituțională

Directorul Serviciului Vamal Alexandru Iacub, împreună cu Șeful Poliției de Frontieră Ruslan Galușca își propun să intensifice cooperarea interinstituțională pe domeniile de competență, în scopul securizării frontierelor și a combaterii traficului ilicit transfrontalier.

Serviciul Vamal și IGPF consolidează cooperarea interinstituționalăFoto: Customs.gov.md

Discuțiile au avut loc astăzi, 10 septembrie, în cadrul unei întrevederi între echipele manageriale ale celor două instituții, fiind abordate aspecte privind perspectivele de dezvoltare a cooperării bilaterale, transmite Știri.md. 

Astfel, părțile au exprimat intenția de a conlucra activ prin organizarea operațiunilor comune pe linia de prevenire, detectare și combatere a contrabandei, desfășurarea filtrelor de control pe trasee și în perimetrul posturilor vamale de fontieră, conlucrarea în comun a echipelor mobile și canine ale ambelor autorități.

În acest sens, s-a convenit asupra încheierii unui Acord de cooperare bilaterală, care reflectă angajamentul celor două autorități în asigurarea securității și de luptă împotriva combaterii contrabandei, migrației ilegale și a altor activități infracționale care afectează securitatea națională și regională.

În semn de recunoștință și apreciere a relațiilor strânse de cooperare și a parteneriatului instituit, directorul Serviciului Vamal a conferit Medalia „Pentru cooperare” șefului IGPF, care la rândul său a înmânat distincții de apreciere conducerii Serviciului Vamal și altor funcționari vamali.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării