main logo
448

Serviciul Vamal anunță cum va activa pe parcursul minivacanței

În perioada minivacanței de 24-27 august toate posturile vamale vor activa fără întreruperi, fiind suplinite cu personal cele mai tranzitate posturi de frontieră.

Serviciul Vamal anunță cum va activa pe parcursul minivacanțeiFoto: customs.gov.md

Decizia a fost luată de șefii celor trei birouri vamale, la o videoconferință organizată de directorul interimar al Serviciului Vamal, Iurie Ceban, transmite Știri.md. 

Astfel, una dintre principalele solicitări înaintate se referă la aplicarea tuturor măsurilor de fluidizare a traficului, mai ales în condițiile în care se prognozează o creștere semnificativă a numărului de călători, care aleg să-și petreacă minivacanța peste hotarele țării. 

Măsurile dispuse prevăd suplinirea numărului și a echipamentului de verificare, utilizarea tuturor pistelor de control, inclusiv a celor de pe sensul opus de traversare, precum și implicarea șefilor posturilor vamale în efectuarea controlului.

Totodată, directorul interimar al Vămii a solicitat menținerea unui dialog continuu cu Poliția de Frontieră a RM în baza acordurilor de colaborare, dar și cu autoritățile vamale și de frontieră a țărilor limitrofe, în vederea sincronizării măsurilor de fluidizare, astfel încât cetățenii să beneficieze de un control rapid și eficient pe ambele părți ale frontierei.

De asemenea, va fi intensificată și activitatea subdiviziunilor specializate ale Vămii, în special a echipelor mobile și a celor investigative, care asigură cea de-a doua linie de control vamal pe întreg teritoriul țării, în vederea contracarării fraudelor vamale.

La finele ședinței, Iurie Ceban a subliniat importanța asigurării unui comportament etic și a unei conduite ireproșabile ale funcționarului vamal în raport cu fiecare cetățean, disciplina executorie fiind pusă în sarcina șefilor de birouri vamale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării