main logo
811

Serviciul public de eliberare a permisului de conducere va fi modernizat

Serviciile publice de eliberare a permisului de conducere, acordarea ajutorului de șomaj, determinarea dizabilității și capacității de muncă urmează a fi modernizate și transparentizate.

Serviciul public de eliberare a permisului de conducere va fi modernizatServiciul public de eliberare a permisului de conducere va fi modernizat

Prevederea este inclusă în Planul de acțiuni pentru o guvernare deschisă 2019-2020, care va fi publicat mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Documentul include acțiuni ce țin de asigurarea transparenţei achiziţiilor publice, publicarea datelor deschise în timp util şi promovarea utilizării acestora de societatea civilă. Planul a fost elaborat în scopul asigurării unei guvernări responsabile și eficiente.

În acest sens, urmează a fi dezvoltate mecanismele de participare electronică la procesul decizional, cu plasarea în mediul online a informației de interes pentru societatea civilă. În același timp, vor fi organizate acțiuni de informare a cetățenilor și a reprezentanților mediului de afaceri privind utilizarea serviciilor publice electronice. Pentru a implica în procesul decizional și cetățenii Republicii Moldova plecați peste hotare, vor fi implementate programele „Grupurile de Excelență ale Diasporei” și „Guvernul mai aproape de tine”.

Documentul va îmbunătăți dialogul autorităților cu societatea civilă și va dezvolta capacitățile funcționarilor publici privind guvernarea deschisă, susțin autorii proiectului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării