main logo
551

Serviciile de chimioterapie pentru pacienții care nu necesită spitalizare vor fi prestate în condiții de ambulatoriu

Începând cu acest an, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale își propune să facă posibilă prestarea seriviciilor oncologice de chimioterapie și radioterapie în condiții de ambulatoriu pentru unele categorii de pacienți, care nu necesită spitalizare.

Anunț important privind serviciile de chimioterapie pentru paciențiAnunț important privind serviciile de chimioterapie pentru pacienți

În același timp, potrivit ministrei Sănătății Svetlana Cebotari, în acest an va fi redusă lista de așteptare pentru intervențiile de cataractă și endoprotezare, prin micșorarea timpului de așteptare și efectuarea acestora mai aproape de domiciliu, scrie realitatea.md.

Planul de activități ale Ministerului pentru acest an, în ceea ce privește îmbunătățirea calității și accesibilității serviciilor medicale acordate populației, prevede și promovarea noului mecanism de contractare a serviciilor medicale prestate de medicii de familie, asigurarea cu ambulanțe noi a stațiilor de asistență medicală urgentă și deschiderea unui spital regional în nordul țării. 

De asemenea, și în acest an va fi extinsă lista medicamentelor compensate. Anul trecut, lista medicamentelor compensate includea 140 de titluri de preparate gratuite.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării