main logo
1645

Sergiu Prodan, întrevedere cu ministrul Culturii al Republicii Italiene. Subiectele abordate

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a avut luni după-amiază, la Roma, o discuție cu dl Gennaro Sangiuliano, ministrul Culturii al Republicii Italiene.

Sergiu Prodan, întrevedere cu ministrul Culturii al Republicii ItalieneFoto: Ministerul Culturii

Oficialii au vorbit despre cooperarea moldo-italiană în domeniul culturii și despre proiectele comune ce ar putea fi dezvoltate cu ajutorul Italiei și al altor parteneri europeni, transmite Știri.md.

Potrivit ministrului Sergiu Prodan, suntem interesați în organizarea unor sesiuni de instruire în domeniul salvgardării patrimoniului cultural imaterial pentru rețeaua națională de specialiști etnografi, precum și de asistență metodologică privind actualizarea Registrului Național al Patrimoniului Cultural Imaterial.

Un alt domeniu de interes ține de organizarea, în comun cu Departamentul de carabinieri responsabili de patrimoniul cultural din Roma, a unui atelier de bune practici privind bunurile culturale mobile în situații excepționale sau conflicte armate. „Este un subiect important mai ales în contextul geopolitic actual, când chiar la granițele noastre are loc un război devastator”, a spus ministrul Culturii.

Cei doi omologi au discutat și despre parcursul european al Republicii Moldova, Sergiu Prodan mulțumind pentru susținerea de care am beneficiat din partea Italiei în acest proces. „Mi-am exprimat convingerea că apropiata lansare a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană va deschide noi perspective de cooperare și în domeniul culturii”, a menționat oficialul de la Chișinău pe finalul întrevederii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării