main logo
733

Sergiu Lazarencu s-a văzut cu silvicultorii din Orhei: Ce le-a comunicat

Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a avut o întâlnire cu silvicultorii de la Întreprinderea pentru Silvicultură Orhei, care are în gestiune peste 23.000 de ha de pădure. În cadrul unei ședințe, ministrul le-a vorbit despre reformele care urmează a fi implementate în sectorul silvic, odată cu accesarea celor 200 de milioane de euro din partea Băncii Europene de Investiții (BEI).

Sergiu Lazarencu s-a văzut cu silvicultorii din Orhei: Ce le-a comunicatFoto: mediu.gov.md

Potrivit Ministerului de resort, banii vor fi investiți în dezvoltarea infrastructurii, construcția de pepiniere moderne, procurarea echipamentelor și asigurarea condițiilor mai bune de muncă, transmite Știri.md. 

De asemenea, s-au discutat despre progresele înregistrate în cadrul Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor, precum și pregătirile pentru campania de plantare din luna noiembrie. 

În această toamnă, silvicultorii din Orhei vor împăduri aproximativ 290 de ha.

„Protejarea pădurilor, creșterea fondului silvic și îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru silvicultori reprezintă priorități fundamentale ale Ministerului Mediului. Doar așa vom putea dezvolta sectorul forestier și asigura păduri multe și sănătoase pentru cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Sergiu Lazarencu.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării