main logo
2162

Separatiștii au încercat să răpească două persoane. Una ar fi polițist

Miliția transnistreană a încercat ieri, 5 noiembrie să răpească două persoane din Zona de Securitate, iar una dintre ele ar fi un angajat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) al autorităților constituționale.

Separatiștii au încercat să răpească două persoane. Una ar fi polițistFoto: realitatea.md

Reprezentanții Biroului Politici de Reintegrare au declarat pentru Repliamedia că, doi bărbați din satul Cocieri, Stânga Nistrului, dar aflat sub jurisdicția Chișinăului au fost reținuți de reprezentanții structurilor de forță transnistrene în extravilanul localității, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Totul s-a întâmplat după ce au cumpărat lemne din regiunea transnistreană și se îndreptau spre casă.

Potrivit Biroului de Reintegrare, bărbaților li s-a imputat încălcarea unor reguli privind masa lemnoasă și au fost eliberați după intervenția reprezentanților Comisiei Unificate de Control.

„În scopul neadmiterii unor provocări și escaladării situației, delegația Republicii Moldova, în Comisia Unificată de Control a sesizat Comandamentul militar unificat al forțelor de menținere a păcii și ca rezultat la locul incidentului au ieșit pentru documentare și observatorii militari.

În dimineața zilei de astăzi situația a fost clarificată și calea de deplasare a cetățenilor spre satul Cocieri a fost deblocată”, se arată într-un răspuns oferit pentru Replicamedia de către purtătoarea de cuvânt a Biroului Politici de Reintegrare (BPR), Mariana Sarî.

Conform unor canale de Telegram, una din cele două persoane reținute, iar apoi eliberate de către așa numitele structuri de forță din regiunea separatistă ar fi un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Dubăsari.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării