main logo
370

Sentință pentru șoferul care a vrut să scoată din țară anabolizante

Șoferul de tir care în noiembrie 2021 a încercat să scoată din țară narghilea, medicamente și anabolizante, în valoare de peste 1,2 milioane de lei, a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Sentință pentru șoferul care a vrut să scoată din țară anabolizanteColaj: știri.md

Decizia a fost pronunțată de către Judecătoria Hâncești, transmite Știri.md.

Procurorii PCCOCS însă consideră pedeapsa prea blândă și o vor contesta.

De asemenea, acuzatorii de stat vor contesta și refuzul Judecătoriei Hâncești de confiscare a contravalorii de peste 1,1 milioane de lei a tirului și semiremorcii folosite la comiterea infracțiunii.

Această contestare urmează altei contestări satisfăcute pe un caz similar, la Judecătoria Hâncești, în octombrie 2022, într-un dosar de contrabandă cu 150.000 de țigări, atunci când a fost supusă confiscării valoarea în bani a mijlocului de transport de 655.000 de lei folosit la comiterea infracțiunii, care nu-i aparținea inculpatului.

Cazul anunțat ține de încercarea unui șofer de a scoate din țară, prin Leușeni, narghilea, medicamente și anabolizante de peste 1,2 milioane de lei, camuflate în una dintre cele două roți de rezervă ale tirului.

Inculpatul a cooperat cu autoritățile și a declarat că intenționa să le vândă în România, unde urma să-și încarce camionul cu mobilă pe care trebuia să o transporte spre Italia.

Acesta are vârsta de 37 de ani, este originar din Anenii Noi și este angajat al unei companii de transport din România. Potrivit legii, până la pronunțarea unei hotărâri de către Judecătoria Hâncești și rămânerea ei definitivă, inculpatul se prevalează de prezumția nevinovăției.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării