main logo
2561

Semnul Z ar putea fi interzis în Republica Moldova

Semnul Z, care a devenit simbolul agresiunii Federaţiei Ruse în Ucraina, ar putea fi interzis în Republica Moldova.

Semnul Z ar putea fi interzis în Republica MoldovaColaj: știri.md

Declaraţia a fost făcută de către Lilian Carp, preşedintele comisiei Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică a Parlamentului, în cadrul emisiunii Puntul pe Azi de la TVR Moldova, transmite Știri.md.

LILIAN CARP, preşedinte, comisia Parlamentară Securitate şi Ordine Publică: „-Aveţi intenţia, PAS-ul, pentru că aveţi majoritatea, să votaţi o lege în Parlament prin care să interziceţi utilizarea aceastei litere "Z", acest simbol al războiului? -Se discută şi acest lucru.  Interzicerea oricărui element care cheamă la ură, care cheamă la incitarea de război, glorificare de război şi aşa mai departe. Noi luăm în calcul o asemenea abordare.”  

Ieri, Rada Supremă de la Kiev a interzis pe teritoriul Ucrainei folosirea literelor Z şi V, simboluri inscripţionate pe tehnica de luptă a ocupanţilor ruşi. Potrivit presei ucrainene, cei care vor încălca legea riscă până la 5 ani de puşcărie. Şi parlamentul leton a votat pentru interzicerea afişării în public a acestor simboluri, afirmând că sunt folosite pentru a glorifica invazia rusă în Ucraina.

Amenzile oscilează între 350 şi 2.900 de euro. De asemnea, afişarea literei Z, devenită simbol propagandistic al susţinerii invaziei ruse în Ucraina, a fost interzisă şi în Germania. Poate fi urmărit penal oricine afişează această literă pentru a arăta că susţine invazia Rusiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării