main logo
653

Șeful stației de pompare din Cojușna, acuzat de moartea a doi angajați

Șeful stației de pompare din Cojușna riscă până la 6 ani de închisoare, după ce în 2018 doi angajați de acolo au murit la locul de muncă.

Șeful stației de pompare din Cojușna, acuzat de moartea a doi angajați

Rudele celor decedați se plâng că au trecut deja 8 luni și nimeni nu este tras la răspundere. Procurorul de caz susține, însă, că a finalizat ancheta penală, iar dosarul va fi transmis în curând în judecată, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

În luna mai, anul trecut, cei doi bărbați de 47 și respectiv 23 de ani, au murit la locul de muncă în timp ce lucrau într-o fântână de canalizare. La opt luni de la incident, dosarul pare să stea pe loc, spun rudele uneia dintre victime.

Nicoleta, fiica: „Nu s-au respectat regulile de securitate, domnii s-au intoxicat cu gaze chimice. Vrem să fie dreptate, de 8 luni nu s-a transmis dosarul în judecată, nimic nu se mai rezolvă, cine e vinovat trebuie să răspundă”.

Anastasia spune că a vorbit cu procurorul de caz acum câteva luni, care i-ar fi spus că dosarul va fi transmis în judecată până la sfârșitul lui noiembrie.

Anastasia, fiica: „Suntem indignați pe marginea acestui caz. La data de 6 noiembrie am fost și m-a numit ca succesor în dosar, și mi-a promis că până la sfârșitul lunii o să fie transmis dosarul în judecată, dar după cum vedeți este deja ianuarie și încă nu a fost transmis”.

Procurorul de caz susține că dosarul este complicat și că până acum s-au adunat probele necesare, iar în curând îl va transmite în judecată. Tot procurorul a spus că șeful stației de pompare este cercetat penal pentru nerespectarea normelor de securitate la locul de muncă și că dacă va fi găsit vinovat, el ar putea sta șase ani la pușcărie. Cel din urmă, însă, afirmă că vinovați în aceasta situație ar fi responsabilii unei vinării din localitate, care ar fi încălcat contractul și ar fi revărsat substanțe toxice în canalizare, ceea ce a provocat decesul celor doi bărbați.

Victor Gori, șeful stației de pompare Cojușna: „Eu îmi recunosc parțial vina, fiindcă nu am dat echipament, dar bărbații nu au murit din această cauză. Ei s-au intoxicat cu cele 4 componente de la Migdal. Avocatul meu va prezenta expertiza în judecată“.

Deocamdată responsabilii de la vinărie nu au venit cu o reacție. Un angajat de acolo a spus celor de la ProTV să revină peste o zi pentru detalii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării