main logo
3557

Șeful Spațiilor Verzi, prins de ANI cu avere nejustificată

Întreprinderea Municipală „Spații Verzi” ar putea rămâne fără director interimar. Actualul șef, Tudor Gîrbu, a fost prins că ar deține avere nejustificată de peste 320.000 de lei.

Șeful Spațiilor Verzi, prins de ANI cu avere nejustificatăTudor Gîrbu/Imagine simbol

Potrivit reprezentanților Autorității Naționale de Integritate (ANI), la începutul anului 2024, inspectorii au inițiat controlul în privința funcționarului și a soției sale. Verificările au vizat veniturile și cheltuielile lor din perioada 2022-2023, transmite Știri.md, cu referire la realitatea.md.

În apărarea sa, familia a prezentat mai multe documente, precum extrase din conturi bancare, recipise, contracte privind împrumuturi și declarații de avere.

Conform ANI, urmare a examinării acestor documente, inspectorul care a efectuat controlul averii a stabilit caracterul ei nejustificat. Așadar, instanța urmează să se expună cu referire la confiscarea mijloacelor financiare considerate nejustificate. Actul de constatare al ANI punctează că Tudor Gîrbu nu va mai avea dreptul să dețină timp de trei ani funcții de demnitate publică, cu excepția celor elective.

Șeful interimar de la Spații Verzi poate contesta documentul emis de ANI timp de 30 de zile, la Curtea de Apel Chișinău.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării