main logo
1062

Șeful SIS comunică doar prin aplicații: E mai securizat

Directorul Serviciului de Informații și Securitate nu folosește linia telefonică deschisă pentru a comunica, ci doar aplicații.

Șeful SIS comunică doar prin aplicații: E mai securizatColaj: știri.md

„Este mai securizat și asta făceam și până să vin în cadrul Serviciului”, a declarat Alexandru Musteață la Cutia Neagră de la TV8, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Comunic prin aplicații, pentru că este mai securizat. Comunicările SIS și până a veni în cadrul Serviciului eu comunicam prin aplicații, utilizam antiviruși și multe lucruri ce țin de igiena cibernetică.

Interceptarea de către SIS se face doar cu un mandat de la judecători, într-o cauză penală. De când sunt eu nu sunt abuzuri”, a declarat Musteață.

Alexandru Musteață, membru al Comisiei Electorale Centrale, a fost numit, în iunie 2022, de către Parlament șef la Serviciul de Informații și Securitate pentru următorii cinci ani, după ce Alexandr Esaulenco și-a dat demisia.

Musteață a declarat că are dublă cetățenie, iar propunerea de a candida la șefia SIS-ului a venit din partea președintei Maia Sandu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării