main logo
856

Șeful Serviciului Vamal, în discuții cu ambasadorul Italiei la Chișinău

Cooperarea vamală moldo-italiană a fost subiectul discuției în cadrul vizitei de curtoazie a ambasadorului Republicii Italiene la Chișinău, E.S. Dl Lorenzo Tomassoni, alături de înaltul consilier UE în politici vamale și fiscale, Dl Rosario de Blasio.

Șeful Serviciului Vamal, în discuții cu ambasadorul Italiei la ChișinăuFoto: Customs.gov.md

Agenda a inclus discuții privind viitoarele ședințe bilaterale între conducătorii autorităților vamale, concentrându-se și pe acțiunile necesare pentru facilitarea comerțului internațional. În cadrul dialogului s-a evidențiat importanța adaptării capacităților administrative și operaționale la standardele UE, un pas crucial pentru Republica Moldova în perspectiva aderării la Uniunea Europeană, transmite Știri.md.

Directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan, a recunoscut sprijinul și contribuția experților din cadrul Agenției Vămilor și Monopolului a Republicii Italiene în elaborarea Strategiei IT a Serviciului Vamal, subliniind expertiza europeană oferită pentru acest proces.

Cooperarea fructuoasă cu Ambasada Italiei la Chișinău a fost, de asemenea, apreciată, cu accent pe modernizarea procedurilor vamale și armonizarea acestora cu standardele internaționale.

În curând, Serviciul Vamal va efectua o misiune la Roma pentru a întări legăturile și a schimba cele mai bune practici în domeniul vamal. De asemenea, parteneriatul cu Uniunea Europeană, inclusiv prin platforma Subcomitetului Vamal din cadrul Acordului de Asociere RM-UE, a fost evidențiat ca un motor pentru progresul în armonizarea legislației vamale și dezvoltarea gestionării riscurilor.

Igor Talmazan a mai subliniat deschiderea instituției pentru continuarea cooperării și schimbului de informații și experiență cu partenerii italieni, iar ambasadorul Republicii Italiene a confirmat sprijinul continuu pentru inițiativele de consolidare a relațiilor comerciale și vamale între cele două țări.

În concluzie, întâlnirea a evidențiat un dialog constructiv și angajamentul reciproc pentru consolidarea parteneriatului și promovarea relațiilor economice și comerciale între Italia și Republica Moldova, inclusiv în contextul negocierii de aderare a acesteia la Uniunea Europeană.

Foto: Customs.gov.md

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării