main logo
1341

Şeful Serviciului Vamal discută problemele de cooperare cu șeful EUBAM

Directorul interimar al Serviciului Vamal (SV), Viorel Doagă, a discutat cu şeful Misiunii UE de asistenţă la frontieră pentru Ucraina şi Moldova (EUBAM), Slavomir Pichor, probleme actuale de cooperare.

Şeful Serviciului Vamal discută problemele de cooperare cu șeful EUBAMImagine simbol

Doagă a mulţumit EUBAM pentru sprijinul consistent acordat sub formă de asistenţă tehnică şi operaţională pentru consolidarea capacităţii instituţionale a sistemului vamal naţional, a comunicat pentru Infotag serviciul de presă al SV, transmite Știri.md.

Un subiect aparte a fost situaţia la frontiera moldo-ucraineană, acţiunile de asigurare a securităţii la frontieră şi facilitarea traficului transfrontalier de mărfuri. Liderul SV a informat despre lansarea noului sistem computerizat de tranzit (NCTS) la nivel naţional începând cu 1 iulie, precum şi despre progresul în implementarea conceptului de rând electronic la frontieră. Acestea sunt proiecte implementate cu sprijinul financiar al UE şi al SUA.

Pichor a reiterat dorinţa de a continua cooperarea în implementarea activităţilor comune care vizează îmbunătăţirea controlului vamal, subliniind importanţa dezvoltării cooperării transfrontaliere pentru gestionarea eficientă a fluxurilor comerciale şi pentru securitatea frontierelor.

EUBAM a predat Serviciului Vamal un lot de echipamente, inclusiv servere, echipamente de reţea, surse de alimentare, imprimante şi tablete, care vor contribui la gestionarea mai eficientă a operaţiunilor vamale şi vor facilita munca vameşilor.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării