main logo
972

Șeful Procuraturii Ciocana, Igor Popa, suspendat din funcție

Șeful Oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa, cercetat pentru îmbogățire ilicită, a fost suspendat din funcția de procuror. CSP a admis demersul procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Șeful Procuraturii Ciocana, Igor Popa, suspendat din funcțieFoto: unimedia.info

Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a CSP, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

La mijlocul lunii noiembrie, Igor Popa a fost plasat în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Procuratura Anticorupție anunța că va contesta hotărârea instanței de judecată privind aplicarea măsurii preventive - arestul la domiciliu pe numele lui Igor Popa.

Igor Popa, aflat sub control judiciar, a părăsit țara. Judecătorul de instrucție de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, i-a „permis” să plece la București. Procurorii, nemulțumiți de decizia ultimului au contestat decizia, iar pe 6 decembrie Popa a revenit după gratii.

Fostul adjunct al fostului procuror general, Eduard Harunjen, procurorul Igor Popa, a fost numit în funcția de șef al Procuraturii Chișinău, sediul Ciocana, în decembrie 2019.

Igor Popa a fost anterior procuror general-adjunct, iar, după demisia lui Eduard Harunjen din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, a deținut interimatul funcției de procuror general. 

Popa a fost subiectul mai multor scandaluri mediatice, fiind acuzat de fabricarea mai multor dosare penale în perioada guvernării comuniste, dar și de mușamalizarea dosarelor privind evenimentele din 7 aprilie 2009.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării