main logo
702

Șeful Postului Vamal Cahul vizat într-un dosar a demisionat

Soțul deputatei democrate Elena Bacalu, Vasile Bacalu, care este cercetat într-un dosar de contrabandă de țigări, nu va mai fi șef al Postului vamal Cahul de la frontiera cu România.

Șeful Postului Vamal Cahul vizat într-un dosar a demisionatFoto: Știri.md

Asta după ce acesta a scris cererea de demisie. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către Elena Bacalu, transmite Știri.md.

Totodată, deputata ne-a confirmat că, după ce ieri soțul ei a fost reținut pentru 72 de ore, azi, acesta a fost eliberat și va fi cercetat în stare de libertate.

Procurorii au cerut astăzi arestarea preventivă a lui Bacalu, dar magistraţii au respins solicitarea.

Deputata a spus că soțul ei va activa în continuare la Postul vamal, doar că în calitate de inspector. Aceasta a comentat și reținerea lui Vasile Bacalu.

„E vorba despre un dosar care nici nu există. Pe niște fapte, care de fapt nici nu știu dacă a avut loc. În acele zile soțul meu nici nu era la serviciu. A fost totul regizat. 

Nu există practic nici o probă pentru care să fie reținut soțul meu într-o formă atât de abuzivă. Scopul a fost să mă denigreze în primul rând pe mine”, a spus Elena Bacalu pentru TV8.md.

Cauza penală a fost pornită ca urmare a stabilirii de către Direcția Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România a existenței unui grup infracțional organizat, specializat pe introducerea și valorificarea pe teritoriul României în mod ilegal a unor cantități importante de produse de tutun.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării