main logo
607

Şeful Poliţiei de Frontieră solicită un control financiar la IGPF

Şeful Poliţiei de Frontieră, Rosian Vasiloi, a trimis o solicitare la Ministerul Finanţelor prin care a cerut să fie iniţiat un control financiar la instituţia pe care o conduce, pentru a evalua obiectiv cum au fost utilizate mijloacele financiare şi patrimoniul Poliţiei de Frontieră din 2016 până în iulie curent.

Şeful Poliţiei de Frontieră solicită un control financiar la IGPF

Potrivit lui Vasiloi, fosta conducere a Poliţiei de Frontieră că a stimulat neargumentat unii polițiști cu premii şi grade, transmite Știri.md.

"De la o zi la alta, descoper tot mai multe și mai multe acțiuni inexplicabile și cu certitudine ilegale care au avut loc în Poliţia de Frontieră, începând cu 2016 și a continuat până în iulie a anului curent. Acest fapt pe deoparte mă pune în gardă la multitudinea de nelegiuiri identificate, dar totodată mă motivează să fiu mai exigent și corect în deciziile luate față de anumite direcții de activitate.

Una dintre aceste fapte, care nicidecum nu găsesc o explicație și sper să se rezolve cât mai urgent, cu atragere la răspunde a celor care se fac vinovați, este stimularea angajaților Poliției de Frontieră. Pentru anumite ”acte eroice” (asigurarea liniştii politicienilor) demonstrate la asigurarea ordinii publice în timpul manifestațiilor din centrul Capitalei sau alte activități care nu au tangență cu atribuțiile de bază – supravegherea și controlul trecerii frontierei de stat, 137 de polițiști de frontieră au fost avansați în grade speciale, menționați cu insigne și stimulați financiar (ordinele din 2 şi 5 iulie 2018). Și, interesant că au fost situații când în aceeași zi… da, în aceeași zi, doar că ordinile de stimulare diferite, erau menționate unele din aceste persoane de două sau de trei ori (5 ordine de stimulare din 14 noiembrie 2018). Suma totală a acestor "ordine de stimulare" (perioada 2017-2018) se ridica la 2,6 mln. lei.

Stimați colegi, cum ați tolerat această fărădelege, cum ați permis să se bată joc de distincțiile instituției, împărțite la dreapta și la stânga, chiar nu v-a durut faptul că voi cu munca, iar cineva își ”lustruia” CV-ul pe seama voastră ?", se arată în mesajul lui Vasiloi. 

În acest context, șeful Poliției de Frontieră dă asigurări că nu va lua nicio decizie de stimulare a angajaţilor fără temei legal şi va acorda toate menţiunile poliţiştilor doar pe merite.

 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării