main logo
819

Șeful Poliției Capitalei, anchetat de superiori în cazul morții lui Andrei Braguță

Șeful Poliției Capitalei, Corneliu Groza este anchetat de superiori în cazul mortii lui Andrei Braguță.

Dosarul Brăguţă: Șeful Poliției Capitalei, anchetat de superioriȘeful Poliției Capitalei, anchetat de superiori în cazul morții lui Andrei Braguță.

Potrivit sefului IGP, Alexandru Pinzari, pe numele sefului Politiei Capitalei, Corneliu Groza, a fost initiata o ancheta interna. Acesta insa nu a fost suspendat din functie. Pinzari spune ca ancheta a fost finalizata si urmeaza ca judecatorii sa se expuna, scrie protv.md.

Andrei Braguta a fost batut cu cruzime anume in izolatorul Politiei Capitalei. Tot acolo tanarul ar fi fost lasat de politisti sa doarma mai multe zile pe podeaua din beton, fara haine si hrana.

In cazul mortii lui Andrei Braguta sunt cercetati penal 16 politisti si patru detinuti, iar procurorul si judecatorul, care l-au trimis pe tanar dupa gratii, desi stiau despre problemele psihice ale acestuia, au fost demisi din functie.

Andrei Braguta a fost retinut in luna august pentru depasirea limitei de viteza. Dupa cateva zile de la retinere acesta a decedat in penitenciarul 16. Potrivit procurorilor tanarul s-a stins de pneumonie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării