main logo
832

Șeful IP Rezina spune că nu știe nimic despre suspendarea sa din funcție

Şeful Inspectoratului de Poliţie din Rezina, Igor Botea, nu cunoaște nimic despre suspendarea sa din funcție în legătură cu cazul tirajului de ziare „Cuvântul”, confiscat ieri.

Șeful IP Rezina spune că nu știe nimic despre suspendarea sa din funcțieȘeful IP Rezina spune că nu știe nimic despre suspendarea sa din funcție.

„La momentu eu nu cunosc dacă sunt suspendat din funcție. Eu asta n-o cunosc”, a declarat Botea pentru deschide.md precizând că pe acest caz a fost demarată o anchetă internă de serviciu.

Untr-o intevenție pentru ElitaTv, Botea a spus că mașina care transporta cele 3800 de ziare „Cuvântul” nu a fost sechestrată sau confiscată la Inspectoratul de Poliție din Rezina.

Botea a precizat că mașina în cauză a fost stopată și ridicată, deoarece nu avea acte de proviniență asupră mărfii transportate.

Amintim că șeful Inspectoratului de Poliţie din Rezina şi poliţiştii care ar fi confiscat maşina în care s-ar fi aflat tirajul ziarului local au fost suspendaţi din funcţie. Potrivit unui comunicat emis de Ministerul de Interne, Inspectoratul General de Poliţie a iniţiat o anchetă, pentru a elucida cazul.

Și ONG-urile de media au cerut ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, să inițieze o anchetă de serviciu și să dispună de urgență scoaterea sechestrului de pe tirajul ziarului regional independent „Cuvântul", care a fost confiscat de poliția economică a Inspectoratului de Poliție Rezina în timp ce era transportat de la tipografie la centrul de poștă. Organizațiile nonguvernamentale de media consideră incidentul drept un abuz al organelor de drept.

3 800 de exemplare ale ziarului „Cuvântul" au fost sechestrate de Politia locală din Rezina în timp ce erau transportate de ajutorul tipografului, cu mașina personală, la oficiul poștal Șoldănești. Poliția ar fi invocat drept motiv de a confisca publicația lipsa foii de parcurs.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării