main logo
15943

Șeful Interpol Moldova, în arest pentru 30 de zile. Declarațiile avocatului

Șeful Biroului Interpol de la Chişinău va sta 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Șeful Interpol Moldova, în arest pentru 30 de zile. Ce spune avocatulFoto: tv8.md

Avocatul lui Viorel Țentiu a declarat, în exclusivitate pentru TV8, că va ataca hotărârea la Curtea de Apel, transmite Știri.md

„Cu siguranță vom folosi căile legale de contestare prevăzute de procedura penală”, a spus apărătorul șefului Interpol de la Chișinău.

Acesta a mai menționat că Țentiu pledează nevinovat.

„Domnul Țentiu a dat depoziții în instanță de judecată, respectiv pledează nevinovat vizavi de infracțiunea incriminată. Astfel nu știu dacă acest fapt poate fi calificat drept conlucrare în viziunea organului Procuraturii. În orice caz, învinuitul nu poate fi considerat vinovat de săvârșirea a câteva acte de corupție.”

Șefa Procuraturii Anticorupție a declarat pentru presă că Țentiu este cercetat pentru corupere pasivă în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat. Veronica Dragalin a refuzat să dea informații despre celelalte trei persoane reținute în același dosar și a spus că instituția va reveni pe parcursul zilei cu detalii.

Menționăm că astăzi, 6 iunie, șeful Biroului Interpol de la Chişinău, Viorel Țentiu, a fost adus în fața magistraților.

La ședința de judecată au fost prezenți și procurorii de caz: Veronica Dragalin, Vasile Plevan și Roman Porubin.

Știri.md amintește că, la 4 iunie, PA a efectuat multiple percheziții în cadrul unei anchete comune dintre Moldova și Franța, cu asistența FBI din SUA, care investighează o presupusă schemă de corupție prin care persoane publice din Moldova și din alte țări primesc mită pentru a interfera cu publicarea de către Interpol a notificărilor roșii pentru infractori din diferite țări, anunțați în căutare internațională.

La scurt timp a apărut informația precum că șeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, ar fi fost reținut în urma perchezițiilor efectuate de procurorii anticorupție.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării