main logo
2218

Șeful IGSU: Peste 10 minute după evacuarea oamenilor s-a prăbușit blocul

Mihail Harabagiu, șeful IGSU, a spus că peste 10 minute după ce au fost evacuați locatarii, o parte a blocului s-a prăbușit. Acesta urmează să fie demolat.

Șeful IGSU: Peste 10 minute după evacuarea oamenilor s-a prăbușit bloculColaj: Stiri.md

"Am fost informați de Agenția Servicii Tehnice de la Ocnița, în jurul mesei. Am trimis angajații IGSU în comun cu cei de la Servicii tehnice. Casa este avariată. Imediat am început evacuarea persoanelor din blocul care s-a prăbușit, dar și din casă de alături. Practic, peste 10 minute după evacuare s-a prăbușit blocul.

Toate circumstanțele incidentului, dacă se face cineva vinovat, la toate acestea urmează să răspundă cei de la Procuratura Generală, poliția și comisia specială. Am stabilit că cetățenii pot să intre în apartamentul de alături, dar sub controlul și în vizorul nostru. Iar în blocul avariat accesul este interzis. Salvatorii evacuează deblocarea cailor de acces pentru a instala scara", a declarat Mihail Harabagiu.

Reporter: "Este un pericol că să se prăbușească?", informează Știri.md cu referire la Protv.md.

Mihail Harabagiu: "Este pericolul ca blocul avariat să se prăbușească. În subsol este un dezastru cu toate încălcările din construcții".

Reporter: "Apă era în subsol?"

Mihail Harabagiu: "Noi n-am văzut apă în subsol".

Reporter: "Președintele Igor Dodon a spus că un perete la subsol a fost stricat. Care este situația?"

Mihail Harabagiu: "Peretele este construit cu încălcări, urmează să se pronunțe specialiștii. Am invitat reprezentanții locatarilor, ai poliției. Vor intra într-un apartament de la etajul 9, vor fi însoțiți de un salvator și un polițist, urmează să se convingă că anume intră cel care trăiește, să-și ia lucrurile, documentele.

Salvatorii vor asigura securitatea cetățenilor. Vizual, cea de alături este neavariată. Pentru moment, pregătim platforma pentru a aplica macaraua și tehnica grea. După asta, vom elimina pericolului care este. Sunt trei plite care atârnă și ele sunt cel mai mare pericol. Va fi demolat blocul și am să particip personal la inspectare cu colegii de la inspecția de construcții. Va dura mult".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării