main logo
13923

Șeful IGP: Majoritatea polițiștilor prinși beți nu pot fi concediați

Pe parcursul anului curent, au fost înregistrate nouă cazuri în care polițiștii au fost depistați în stare de ebrietate la volan și au comis accidente rutiere.

Șeful IGP: Majoritatea polițiștilor prinși beți nu pot fi concediați

Datele au fost prezentate de șeful Inspectoratului General al Poliție, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unui podcast realizat de Ziarul de Gardă, iar, potrivit lui, această cifră este una mare și discreditează imaginea poliției, transmite Știri.md.

Șeful IGP menționează însă că majoritatea dintre ei nu pot fi concediați disciplinar, întrucât solicită concediu medical.

„Dumnealor găsesc așa o situație ca să stea 14 zile în concediu medical. De ce 14 zile, pentru că din momentul în care persoana depune cerere la demisie, la a 14-a zi angajatorul în mod obligatoriu trebuie să-l elibereze. Și iată găsesc această portiță juridică, că el se îmbolnăvește și stă 14 zile pe buletin, în această perioadă depune cererea de eliberare ca cumva el să fie eliberat la cererea personală și nu concediat disciplinar, deoarece se gândește că asta i-ar da o altă oportunitate fie să revină, fie să se angajeze într-o altă instituție de forță”, a spus Viorel Cernăuțeanu.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării