main logo
3622

Șeful IGP, despre cei 7 polițiști prinși cu mită: Este rușinos

Șeful IGP, Sergiu Paiu, a venit cu o reacție după ce ieri, 7 ofițeri și subofițeri din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică au fost reținuți pentru acte de corupție.

Șeful IGP, despre cei 7 polițiști prinși cu mită: Este rușinosFoto: Facebook.com

Într-o postare pe o rețea de socializare, Paiu scrie că nu va tolera corupția printre oamenii cu epoleți, transmite Știri.md.

"În calitate de Șef al Inspectoratului General al Poliției nu voi tolera, nici pentru o clipă, corupția printre oamenii cu epoleți! Este regretabil și rușinos gestul acestora.

Polițiștii nu trebuie să uite că nu se reprezintă pe ei, ci statul și ar trebui să fie un exemplu de corectitudine și verticalitate. În sistem sunt oameni onești, care își fac datoria, salvează vieți, dar sunt și excepții, care încalcă legislația penală atunci când solicită mită.

Astfel de angajați nu trebuie să fie în Poliție! Stimați colegi, nu uitați că am depus jurământ față de Patrie, față de Tricolor și suntem garant al securității cetățeanului de rând", a scris Sergiu Paiu.

Menționăm că Colegi, șapte angajați ai Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP, au fost documentați pentru corupere pasivă. 

Aceștia sunt bănuiți că, în intervalul august-septembrie 2020, ar fi pretins, acceptat și primit, de la mai mulți șoferi prinși băuți la volan, sume cuprinse între 200 şi 300 euro pentru a nu-i documenta și a nu întocmi procese verbale cu privire la contravenţie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării