main logo
3888

Șeful IGP: Cine va purta panglica Sfântului Gheorghe va fi documentat

Aproape două săptămâni au mai rămas până la 9 mai, când oamenii vor ieși la parade organizate în contextul „Zilei Victoriei”. În acest sens, șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a anunțat că oamenii legii vor documenta toate persoanele care vor purta panglica „Sfântului Gheorghe” și celelalte însemne ale războiului, interzise în Moldova.

Șeful IGP: Cine va purta panglica Sfântului Gheorghe va fi documentatFoto: Știri.md/Arhivă

Potrivit lui Viorel Cernăuțeanu, atât timp cât legea stipulează expres că ele cumva cad sub incidența însemnelor interzise, cu siguranță, oamenii legii vor documenta toate aceste acțiuni. De asemenea, acesta îndeamnă oamenii, indiferent de viziuni, să respecte legea, transmite Știri.md cu referire la ziar.md.

„Cei care nu o vor respecta vor fi documentați”, a precizat Viorel Cernăuțeanu.

Știri.md amintește că, pe data de 20 aprilie 2022, pe teritoriul R. Moldova a fost interzisă purtarea panglicii negru-oranj și simbolurile „V” și „Z”, care reprezintă agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. 

Conform legii, pentru confecționarea, vânzarea și deținerea simbolurilor respective, persoanele fizice riscă o amendă de la 4.500 până la 9.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore. Persoanele juridice și cu funcții publice, care vor încălca prevederile respective, riscă o amendă de la 9.000 până la 18.000 de lei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării