main logo
957

Șeful de la Spații Verzi, demis de Radu şi repus în funcţie de judecători

Directorul ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi", Eliferii Haruţa, eliberat din funcție în februarie 2018, când la cârma capitalei era actuala ministră a Sănătății, Silvia Radu.

Haruţa, demis de Radu şi repus în funcţie de judecători

Ieri, 6 noiembrie, Judecătoria Chișinău a anulat dispoziția Silviei Radu și obligă Primăria să calculeze și să achite funcționarului salariul pentru lipsa forţată la locul de muncă pentru perioada 01 martie 2018 până la restabilirea în funcţie, transmite Ştiri.md cu referire la Unimedia.

De asemenea, instanța a decis să anuleze desfacerea contractului individual de muncă încheiat cu şeful adjunct al ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”.

Hotărârea este cu drept de atac în ordine de apel la Curtea de Apel Chişinău în termen de 30 zile de la data pronunţării dispozitivului hotărârii, prin intermediul Judecătoriei Chişinău (sediul Râșcani).

Amintim că, în februarie 2018 Primăria Chișinău a informat că directorul ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi", Eliferii Haruţa, a depus cerere de demisie din funcţie fără a oferi careva comentarii.

"Pentru mine nu contează partidul din care fac parte angajații primăriei și serviciilor subordonate. Mă interesează doar profesionalismul lor. Cei buni rămân. Ceilalți pleacă", comentase Silvia Radu când deținea funcția de primar interimar al capitalei.

Ziarul de Gardă îl numea pe Eliferii Haruța "unul din cei mai longevivi funcționari ai Primăriei Chișinău", care a activat ca șef al diecției de mai bine de 10 ani.

Haruța ar avea în proprietatea sa două case de locuit, în valoare de câteva milioane de lei. Pe lângă acestea, funcționarul de la Primărie mai deține și alte imobile.

"Primul imobil de milioane, pe care Haruţa l-a procurat încă la sfârşitul anilor ’90, se află pe str. Tudor Panfile din Chişinău, lângă Pădurea-Parc Petricani. Deşi a trecut ceva timp de atunci, acesta arată impunător. Şeful de la Spaţii Verzi, împreună cu familia sa, deţine jumătate din această clădire. În 2007, acesta a donat ½ din partea pe care o deţinea fiului său, Victor.

În 2002, Eliferie Haruţa intră în posesia unui alt imobil de milioane, aflat pe str. Romană din centrul capitalei. În acel an, şeful de la Spaţii Verzi a cumpărat terenul, iar peste doar doi ani a finalizat construcţia unei case cu două niveluri şi garaj. Aceasta este evaluată de funcţionar, conform declaraţiei sale cu privire la venituri şi proprietate pentru anul 2013, la 1,89 milioane de lei. Preţul ei de piaţă este însă de 2-3 ori mai mare. Datele de la Camera Înregistrării de Stat arată că familia Haruţa nu deţine firme în proprietate", scria Ziarul de Gardă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării