main logo
841

Șeful CNA, despre medicii israelieni suspectați că ar fi obținut diplome false în Moldova

Directorul Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, a comentat cazul celor 40 de medici din Israel suspectați că ar fi obținut diplome false în țările Europei de Est, inclusiv Republica Moldova.

Șeful CNA, despre medicii din Israel cu diplome false din Moldova

În opinia conducătorului CNA, acest caz reprezintă „o lovitură de imagine” pentru Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie. Totodată, Zumbreanu a precizat că ofițerii anticorupție din Israel nu s-au adresat la CNA pentru informații, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Deși a spus că „e posibil ca aceste diplome să fi fost falsificate altundeva și nu la Chișinău”, Bogdan Zumbreanu a recunoscut că dosarul medicilor israelieni a afectat Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie, cu sediul în capitală.

„USMF era printre cele mai prestigioase instituții din fosta URSS. Este o lovitura de imagine”, a declarat directorul CNA.

Totodată, Zumbreanu a spus că autoritățile din Israel nu au expediat deocamdată nicio solicitare de informații la adresa ofițerilor anticorupție din Republica Moldova. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării