570
2
Șeful CNA, despre medicii israelieni suspectați că ar fi obținut diplome false în Moldova
570
2

Directorul Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, a comentat cazul celor 40 de medici din Israel suspectați că ar fi obținut diplome false în țările Europei de Est, inclusiv Republica Moldova.

În opinia conducătorului CNA, acest caz reprezintă „o lovitură de imagine” pentru Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie. Totodată, Zumbreanu a precizat că ofițerii anticorupție din Israel nu s-au adresat la CNA pentru informații, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Deși a spus că „e posibil ca aceste diplome să fi fost falsificate altundeva și nu la Chișinău”, Bogdan Zumbreanu a recunoscut că dosarul medicilor israelieni a afectat Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie, cu sediul în capitală.

„USMF era printre cele mai prestigioase instituții din fosta URSS. Este o lovitura de imagine”, a declarat directorul CNA.

Totodată, Zumbreanu a spus că autoritățile din Israel nu au expediat deocamdată nicio solicitare de informații la adresa ofițerilor anticorupție din Republica Moldova. 

Citește și
article image
iPhone 11: S-au aflat prețurile și data apariției în...
0
783
article image
Primul manual de educaţie juridică pentru elevi, lansat în...
0
110
article image
Filmul reținerii deputatelor Marina Tauber și Reghina...
0
4552
article image
Avocatul Marinei Tauber: Cred că acuzarea va solicita 30...
0
715