main logo
693

Șeful APP reiterează că Air Moldova riscă o insolvabilitate iminentă

Subiectul legat de vânzarea Air Moldova a fost discutat în comisia parlamentară Economie. Șeful Agenției Proprietății Publice a raportat că din cauza datoriilor în creștere, de circa un miliard de lei, compania riscă să intre în insolvabilitate.

Șeful APP reiterează că Air Moldova riscă o insolvabilitate iminentă

Pentru a o salva, autoritățile au decis să o privatizeze. Deputații din opoziție și-au exprimat nemulțumirea față de modul cum a decurs vânzarea, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Șeful Agenției Proprietății Publice a recunoscut că pierderile de sute de milioane de lei, înregistrate de companie, se datoarează managementului defectuos. Totuși, noul proprietar al companiei îl menține, deocamdată, în funcție pe directorul general al Air Moldova, Iulian Scorpan.

Pe de altă parte, deputații PD din comisie au lăudat procesul de privatizare, apreciind angajamentele de dezvoltare pe care și le-a asumat Civil Aviation Grup – compania care a câștigat concursul.

Întreprinderea „Air Moldova” a fost vândută cu 1,2 miliarde de lei SRL-ului Civil Aviation Group, format din compania româneasca Blue Air și 2 investitori moldoveni, care dețin 51% din acțiuni. Capitalul social al companiei este de doar 500 de mii de lei. Tranzacția a fost criticată de mai mulți experți independenți și alți membri ai societății civile, atât din țară cât și de peste hotare. Asta pentru că, SRL-ul Civil Aviation Group a fost fondat la sfârșitul lunii august, la o lună de la anunțarea licitației. Totodată, aceasta a fost și unica companie care a participat în concurs. Până acum, doar 50 de milioane au fost transferați în bugetul de stat. Restul sumei reprezintă datoriile companiei Air Moldova și pe care investitorul s-a obligat să le achite în termen de 3-4 luni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării