main logo
24621

Șeful ANSP enumeră 5 locuri unde moldovenii se infectează cu COVID-19

R. Moldova continuă să se confrunte zilnic cu un număr record de infectări din cauza noului tip de Coronavirus.

Șeful ANSP enumeră 5 locuri unde moldovenii se infectează cu COVID-19Colaj: știri.md

Astfel, mulți dintre cetățeni se întreabă care sunt cele mai periculoase locuri de unde am putea lua această infecție, dar și cum putem evita îmbolnăvirile, transmite Știri.md.

În cadrul briefingului organizat în această dimineață de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, șeful ANSP, Nicolae Furtună a specificat 5 locuri din țară unde riscul de infectare este unul mare.

"La riscuri eu aș atribui următoarele locuri și obiective:

1. Parcurile - Din păcate nu s-a înțeles că în parcuri la plimbări trebuie să fie evitate aglomerările. Îți iai copilul în cărucior și doar îl plimbi.

2. Piețele - Eu personal am înțeles că populația are nevoie de produse ieftine, respectând purtatul măștilor, al mănușilor, igiena mâinilor și distanța socială. Nu s-a înțeles nici acest lucru. Ați văzut că ieri și azi controalele sunt mai intense și mai dramatice.

3. Mall-urile - Acestea și-au repornit activitatea cu condiția că se respectă regulile de igienă, protecție individuală prin aplicarea corectă a măștilor și mănușilor și controlul fluxului. Deținătorii de aceste instituții trebuie să se facă responsabili deopotrivă cu autoritățile statului în controlul infecției.

4. Transportul public - Am rugat și rugăm în continuare: Oamenii care nu au treabă în oraș să evite ieșirile și transportul pentru a nu crea aglomerările, pentru că fiecare aglomerare este privită ca una de risc.

5. Bisericile - Din păcate la ziua de azi avem peste 10 persoane din categoria clericilor infectați și spre marele meu regret avem deja un preot care a decedat din cauza COVID-19.

De aceea mesajul nostru rămâne anterior: Să evităm maximum să participăm la slujbe în interiorul bisericilor și să evităm ritualurile care sunt asociate cu riscuri", a punctat Nicolae Furtună.

Știri.md amintește că până la ora actuală, în R. Moldova au fost înregistrate 10.727 de cazuri de COVID-19.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării