main logo
2616

Șeful ANSP, despre riscul de infectare în supermaketuri: E unul înalt

Șeful ANSP, Nicolae Furtună. susține că riscul de infectare cu COVID-19 în supermarketurile din țară este unul înalt.

Șeful ANSP, despre riscul de infectare în supermaketuri: E unul înaltColaj: știri.md

În acest context, epidemiologul a menționat în cadrul unui briefing, că pentru a preveni îmbolnăvirea cetățenilor, în magazine au fost impuse mai multe restricții, transmite Știri.md.

"Verificarea temperaturii corpului persoanelor care vizitează supermaketurile este o măsură de filtrare și de selecție a celor febrili. Este o măsură care și-a arătat dreptul la viață nu doar în R. Moldova, dar și în mai multe țări.

Riscul de a contracta infecția în marketuri este unul relativ înalt. De aceea noi am venit cu o groază de recomandări pentru administrația magazinelor alimentare, indiferent de care rețea este vorba, de la monitorizarea fluxului, a temperaturii, purtatul măștilor, distanța socială și igiena mâinilor. Deci, toate aceste măsuri influențează direct extinderea sau stoparea infecției", a spus Furtună.

Chiar și așa, șeful ANSP susține că mulți angajați din domeniul alimentației au fost deja infectați cu noul coronavirus.

"Atunci când vorbim despre instituțiile de comerț cu produse alimentare, ținem să remarcăm că deja avem mai multe cazuri de infectare a personalului și aceasta vorbește încă o dată despre necesitatea stringentă de a respecta regulile impuse de autorități", a menționat Nicolae Furtună.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării