main logo
953

Șefii Guvernului ar putea primi mașini doar pe durata zilei de muncă

După ce s-a decis să se facă economii pe seama foștilor președinți de țară, care vor primi automobile doar la comandă, statul vrea să mai economisească câte 11 milioane de lei anual scutind angajații din Guvern de mașini permanente.

Șefii Guvernului ar putea primi mașini doar pe durata zilei de muncă

Potrivit unui document înregistrat de Cancelaria de Stat, Guvernul vrea să „raționalizeze utilizarea automobilelor de serviciu”, iar în consecință șefii de ministere și alte autorități centrale nu vor mai avea mașini „arondate”, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

Personalul de conducere din cadrul Cancelariei de Stat, ministerelor, autorităților administrative centrale subordonate Guvernului, și alte persoane din stat vor putea primi mașini doar „la solicitare” și doar pe durata timpului de muncă.

„Acest fapt, va permite o evidență mai strictă a modului și scopului utilizării automobilelor de serviciu, și pe cale de consecință, reducerea la maximum a practicilor de utilizare a acestor automobile în alte scopuri decît pentru exercitarea atribuțiilor funcționale”, se arată în documentul propus spre discuții de Cancelaria de Stat.

Ca urmare a aprobării proiectului, oamenii vor fi asigurați cu automobile de serviciu doar prin intermediul Bazei auto a Cancelariei de Stat. În plus, toți cei care vor dori să meargă într-o deplasare prin țară cu mașina de serviciu vor trebui să depună o cerere la secretarul general al Guvernului și să descrie ruta și destinația. Mai anevoioasă va fi procedura pentru cei care vor să plece cu mașina de serviciu peste hotare: acest lucru va fi posibil doar cu acordul în scris al prim-ministrului.

„Ca efect al revizuirii mecanismului de beneficiere de automobile de serviciu, vor fi optimizate cheltuielile bugetare, întrucât în bugetele autorităților menționate nu vor mai fi planificate mijloace financiare destinate achiziției de automobile de serviciu pentru conducători, achiziției de combustibil, servicii de întreținere a automobilelor, asigurarea acestora, inclusiv cheltuieli de personal (șoferi)”, se prevede în document.

Potrivit autorilor, în prezent, pentru deservirea personalului de conducere, sunt utilizate 214 automobile de serviciu. Costul pentru întreținerea unei unități de transport constituie circa 160 de mii de lei anual. „Pe cale de consecință, urmare a aprobării proiectului de hotărâre, va fi redus numărul de automobile cu circa 70 de unități”, primit autoritățile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării