315
0
Șefii de la Primărie, în inspecție la groapa de gunoi de la Țînțăreni
315
0

După ce localnicii și-au exprimat de mai multe ori nemulțumirea, șefii de la Primăria Municipiului Chișinău au efectuat o vizită de inspecție la groapa de gunoi de la Țînțăreni.

Edilul Capitalei alături de consilieri și reprezentanți ai subdiviziunilor municipale au verificat desfășurarea lucrărilor tehnologice de stocare a deșeurilor, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

Potrivit șefului de la „Autosalubritate”, Eugen Axentiev, anual, în perioada estivală crește volumul deșeurilor menajere evacuate din Chișinău. Astfel operatorul municipal de salubrizare desfășoară lucrări suplimentare de terasament și acoperire a deșeurilor.

În context, primarul general interimar, a solicitat responsabililor monitorizarea permanentă a stării sanitare și ecologice a poligonului, precum și contractarea tehnicii speciale pentru desfășurarea lucrărilor tehnologice planificate.

Adrian Talmaci s-au referit și la edificarea stației de tratare a levigatului, care urmează a fi instalată, precum și la consolidarea barajului poligonului de acumulare a deșeurilor, o primă etapă pentru realizarea proiectului.

Primăria menționează că instalația de tratare a levigatului,achiziționată recent, va asigura filtrarea lichidului fermentat de la gunoiște. Autoritățile dau asigurări că astfel vor fi reduși indicii de poluare a mediului.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter