main logo
1382

Șefi la IGP, răspunsuri la afirmația lui Jizdan despre polițiștii cu burtă

Câți polițiști cu burtă sunt la IGP și ce măsuri se întreprind pentru a-i face pe oamenii legii mai supli? La această întrebare a ajuns să răspundă conducerea Inspectoratului General de Poliție în cadrul unui eveniment public.

Șefi la IGP, răspuns la afirmația lui Jizdan despre polițiștii cu burtă

Întrebarea vine la o lună de la spusele ministrului de Interne, Alexandru Jizdan, care a declarat că „oamenii cu burtă nu au ce căuta la MAI”, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„S-au făcut calcule, câți polițiști sunt la datorie cu burtă și ce măsuri veți întreprindere?”, a fost întrebarea din sală pentru șeful IGP Alexandru Pînzari și șeful Direcției securitate publică la IGP, Marin Maxian.

Eu cred că această întrebare trebuie pusă dlui ministru. Dar noi respectăm indicațiile venite de la dl ministru. Sigur că fiecare șef de unitate este impus prin misiunea sa să aibă grijă de toți subalternii. Atunci când avem polițiști obezi, ei pur și simplu nu sunt evaluați. Problema a fost pusă de dl ministru că, în ultimul timp, angajați polițiști care au trecut evaluările, nu le vor mai trece pe viitor”, a răspuns Pînzari.

„De exemplu, acel polițist face 58 de flotări, fuge în 14,7 secunde acei 100 de metri, trage la țintă prin efort fizic, alergări, flotări și, ulterior, șase împușcături șase din șase. Deci, omul are capacitatea să facă față provocărilor. Când el nu va avea această capacitate, este funcție administrativă, are memorie instituțională, are ce prezenta poliției, el își va continua activitatea. În alte cazuri, el nu va fi deja pentru serviciu”, a comentat Maxian.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării