502
1
Șefa Teleradio Moldova: Guvernul a partajat funcțiile. Reacția lui Dodon
502
1

Șefa postului public de televiziune, Ecaterina Stratan, afirmă că ar exista o înțelegere între Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM privind partajarea funcțiilor de conducere în cadrul companiei „Teleradio Moldova”.

În legătură cu asta, ieri s-a propus la Comisia parlamentară Educație, Cultură, Tineret, Sport și Mass-media demisia conducerii Televiziunii Naționale, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Ecaterina Stratan l-a întrebat pe șeful statului Igor Dodon, care participa la  emisiunea „Moldova în direct” moderată chiar de ea, dacă actuala guvernare folosește metode mai corecte decât fosta conducere, după ce a inițiat un șir de demisii.

„Se vehiculează că au fost partajate funcțiile. PSRM-ului îi revine radioul, PPDA – ia televiziunea și compania aparține PAS-ului”, a acuzat Ecaterina Stratan.

„Dacă o să mergem pe zvonuri… Eu am spus și repet: nu se partajează absolut nimic. Cât ține de a cere demisia, putem să o cerem, dar noi nu am impus pe nimeni să demită. Dacă se vor încălca procedurile, atunci noi nu suntem cu nimic mai buni decât cei care au fost până la noi. Dacă sunt întrebări față de o anumită persoană, trebuie să se vină conform procedurilor și eu voi insista pe această abordare”, a replicat Igor Dodon.

Ecaterina Stratan a a spus că nu intenționează să-și dea demisia din funcția de director al postului public de televiziune „Moldova 1”.

Ieri, deputații din Comisia cultură și mass-media au decis să ceară la următoarea ședință a Parlamentului demisia președintei Companiei „Teleradio-Moldova”, Olga Bordeianu, șefei Televiziunii Naționale, Ecaterina Stratan și președintelui Consiliului de Observatori al companiei, Nicolae Spătaru. Deputații au adus mai multe acuzații, declarând că televiziunea publică nu este echidistantă și s-a transformat în ultimii ani în televiziunea de partid a democraților.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter