main logo
6800

Șefa de la Ciocana explică de ce a cumpărat pere din Olanda

Șefa interimară a Direcției Educație a sectorului Ciocana, Veronica Puiu, a comentat achiziția de 4 tone de pere din Olanda în valoare de 144.000 lei. În același timp, s-a referit și la faptul că primarul Capitalei a anunțat că va fi demisă.

Șefa de la Ciocana explică de ce a cumpărat pere din Olanda

Funcționara a recunoscut pentru Știri.md că semnătura de pe contract este a ei, fiindcă e responsabilă, dar susține că nu ar fi hotărât singură să facă respectiva achiziție.

„Decizia de cumpărare este comună și a fost luată în cadrul unei ședințe la care au participat 6 directori ai instituțiilor preșcolare de la Ciocana. Eu am fost la începutul ședinței, apoi am plecat, dar am revenit spre final", a declarat Veronica Puiu.

Totodată, Veronica Puiu susține că producătorii din Moldova nu dispun întotdeauna de certificatele de calitate și nici nu ar fi interesați întotdeauna de ofertele făcute de instituțiile preșcolare.

„Fructele din Olanda au toate certificatele necesare. Compania care livrează ne-a găsit singură. Nu cunosc cine sunt, iar platforma MTender pe care a fost plasat contractul exclude posibilitatea de fapte de corupție, contractul fiind verificat la fiecare pas", a declarat funcționara.

Mai mult, șefa interimară susține că s-a decis ca micuții să mănânce anume pere pentru a diversifica meniul.

„Ei mănâncă de obicei mere și banane, care la fel au vitaminele necesare, dar nu la fel de multe ca perele. Plus că nu putem da aceleași fructe permanent, iar strugurii au multe semincioare periculoase pentru copii. Știu că mai sunt grădinițe în care copiii sunt hrăniți cu pere", a menționat Veronica Puiu.

Funcționara a declarat că doar a auzit despre demisia cu care a amenințat-o primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

„Nu am niciun document oficial din partea Primăriei. Eu dețin interimatul funcției. De fapt, sunt directoarea unei grădinițe. Știu că deja este o persoană aleasă prin concurs. Am acceptat funcția acum câteva luni, dar nu mă țin de ea. Atunci am fost invitată pentru că era perioada achizițiilor și era nevoie de un responsabil", a conchis Veronica Puiu.

Știri.md amintește că șefa interimară de la Direcția Educație a sectorului Ciocana, Veronica Puiu, a semnat direct un contract prin care a cumpărat pere în valoarea de 144.000 de lei copiilor din grădinițe, fără ca să fie organizată o licitație.

Fructele olandeze costă 36 de lei kilogramul, iar contractul cu SRL ”FructExpertPlus” prevede livrarea a 4 tone. 

Asta în timp ce producătorii autohtoni stau cu sute de tone de struguri și mere prin depozite și au pierderi mari financiare.

Pentru a-și vinde cât de cât roada, agricultorii moldoveni au organizat târguri în Scuarul Catedralei unde au vândut fructele cu 5 sau 10 lei kilogramul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării