main logo
3212

Șefa de cabinet a fracțiunii PAS ar putea fi membru CEC. Ce avere are

Rita Lefter-Simașco ar putea deveni noul membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Informația se regăsește într-o inițiativă legislativă a deputaților din Parlamentul Republicii Moldova.

Șefa de cabinet a fracțiunii PAS ar putea fi membru CEC. Ce avere areColaj: Știri.md

O decizie în acest sens urmează a fi aprobată la următoarea ședință a Parlamentului și se întâmplă după ce membrul CEC Ludmila Lupașco a depus o cerere de demisie, transmite Știri.md cu referire la Newsmaker.md.

Rita Lefter-Simașco, care în prezent este șefă de cabinet a fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), ar putea deveni noul membru al CEC.

Potrivit declarației de avere depuse în 2024, Rita Lefter-Simașco a ridicat de la Parlamentul Republicii Moldova un salariu în valoare de 48.538 de lei. De la PAS, Rita Lefter-Simașco a ridicat 2.500 de lei ca urmare a unui „contract de prestări servicii”.

Rita Lefter-Simașco a obținut și 14.278 de lei de la Parlamentul Republicii Moldova, drept „compensații lunare neimpozitabile pentru cheltuieli legate de îndeplinirea atribuțiilor de serviciu”.

Ea este proprietara unui teren intravilan, dobândit în 2018. Valoarea bunului este de 194.000 de lei. Rita Lefter-Simașco este și proprietara unei case de locuit, dobândită în 2024, cu suprafața de 117,3 metri pătrați. Valoarea bunului este de 500.000 de lei.

Familia Ritei Lefter-Simașco deține și un teren intravilan, în valoare de 194.000 de lei, o casă de locuit în valoare de 500.000 de lei, un autoturism de model Volvo V 60 în valoare de 200.000 de lei.

Potrivit legislației, Comisia Electorală Centrală este un organ colegial, format din nouă membri. Un membru este desemnat de către preşedintele R. Moldova, ceilalţi opt membri – de către Parlament. Membrii CEC sunt inamovibili şi nu pot fi membri ai partidelor şi ai altor organizaţii social-politice.

Știri.md amintește că, pe data de 9 februarie, Ludmila Lupașco a depus o cerere de demisie din funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC).

La 16 februarie, Parlamentul a luat act de cererea de demisie a Ludmilei Lupașco din funcția de membră a Comisiei Electorale Centrale.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării